Od 14. do 16. listopada posjetite Međunarodnu izložbu inovacija ARCA 2021


prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga
predsjednik Udruge inovatora Hrvatske

Poštovani,

pozivamo Vas da nam se pridružite na ovogodišnjoj 19. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2021, koja će se održavati od 14. do 16. listopada 2020. u prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske te suorganizatora i pokrovitelja.

Na izložbi će biti predstavljene brojne inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svakodnevnice, i to kao rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz javnoga i privatnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu.

Priliku za predstavljanjem svojih inovacija na izložbi imat će i mladi autori, učenici srednjih tehničkih škola te studenti hrvatskih sveučilišta za koje je, kao i za osnovnoškolce, pripremljen popratni program s brojnim radionicama iz STEM područja.

Svečano otvorenje 19. međunarodne izložbe inovacija ARCA 2021 održat će se u četvrtak 14. listopada 2021. u 10 sati, a izložba će se zatvoriti u subotu 16. listopada 2021. tradicionalnom dodjelom nagrada i medalja.

Posjet izložbi i bogatim popratnim događajima besplatan je za sve posjetitelje.

Izložba inovacija ARCA već godinama po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove i izložbe inovacija promiče inovatorstvo i inovacije te je jedan od najznačajnijih događaja u kalendaru Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora (IFIA).

Inovacije su danas ključni čimbenik razvoja gospodarstva najrazvijenijih zemalja svijeta
pa tako mora biti i u Hrvatskoj ‒ želimo li biti u korak s njima…