prof. dr.sc. Miljenko Šimpraga
predsjednik Hrvatske zajednice inovatora

Poštovani ,

Pozivamo vas da sudjelujete na ovogodišnjem 22. izdanju Međunarodne izložbe izuma ARCA 2024 koja će se održati od 10. do 12. listopada 2024. u Zagrebu.

Izložba će predstaviti inovacije iz Hrvatske i svijeta. Sadržat će značajan broj inovacija koje su rezultat kreativnosti pojedinaca, timova u poduzećima, akademske zajednice i drugih struktura društva kao i inovacije koje su rezultat znanja i inventivnosti mladih iz obrazovnog sustava koji zalog su kontinuiteta gospodarskog razvoja Hrvatske.

Važno je jačati povezanost poslovnih subjekata i akademske zajednice te individualnih inovatora s obje skupine. Promicanje inovativnosti i inovativnosti kroz izložbe i tematske konferencije važan je doprinos razvoju inovacijske kulture u društvu u cjelini.

Poznati citat Nikole Tesle: “Čovjek pokreće tisuću stvari, od kojih samo jedna može biti dobra. A od tisuću dobrih stvari samo je jedna ostvariva” može nam pomoći da shvatimo potrebu za dobrim inovacijskim sustavom u kojem puno “mrava” pokušava pronaći put do inovacije. To je društvena potreba i smjer u kojem moramo ići.

Stoga Vas pozivamo da se uključite u sustav inovacija i pronađete svoje mjesto i interes u programskim sadržajima ARCA-e.

Vaša prijava i sudjelovanje na ARCA-i doprinosi inovativnom razvoju društva i jačanju gospodarstva kroz stvaranje proizvoda veće dodane vrijednosti, što je preduvjet za viši životni standard.

Iskreno,

Hrvatska zajednica inovatora

prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, predsjednik